Az őssejt útja a szülőszobától a speciális fagyasztóig

őssejt minta feldolgozásaA szüléskor levett köldökzsinórvér-őssejt miután eljutott az őssejtbank laboratóriumába, egyedi azonosítót kap, regisztrálják a rendszerben. Megtörténik a minőségi vizsgálat és az őssejt-minta feldolgozása. A feldolgozás egyébként automatizált, ügyelnek rá, hogy semmiképpen ne fertőződjön a minta. Van olyan sejtbank, ahol az egész mintát lefagyasztják, de olyan is, ahol kinyerik az őssejteket, így csak egy részét fagyasztják csak le a mintának. A feldolgozás során ellenőrzik az őssejtek életképességét és számát is.

A kész minta egy egyedi azonosítós kazettába kerül, aminek járulékos kelléke egy teszt ampulla. Ennek az a szerepe, hogy abban az esetben, ha szükséges a minta gyógyítás célú felhasználása, akkor a teszt ampulla révén nem kell az egész kazettás mintát leolvasztani a vizsgálatok miatt.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>