Őssejt levétel

A köldökzsinórvérből történő őssejt levétel a lehető legegyszerűbb, legfájdalommentesebb módja az őssejthez való jutáshoz. A baba születése után az egyébként orvosi hulladékként megsemmisítésre kerülő köldökzsinórból veszik le az értékes őssejteket tartalmazó vért, és egy speciális mintavételi dobozba helyezik el, amit az adott sejtbank a kismamának ad át előzetesen, a szerződéskötés során. (A mintavételi készletet értelemszerűen a kórházi csomaghoz oda kell készíteni, és a szüléskor időben jelezni kell a szülész orvosnak, hogy köldökzsinórvér mintavételre lesz szükség. S persze a készletet is ki kell készíteni, hogy nehogy a nagy izgalmak közepette elfelejtődjön.)

Mit tartalmaz a mintavételi készlet? Mindenekelőtt egy steril mintavételi vérgyűjtő-tasakot (ebben véralvadásgátló és őssejtet védő speciális anyag is van), illetve tartalmaz jégakkut is, ami segít állandó hőmérsékleten tartani a begyűjtött vért addig, amíg be nem érkezik a sejtbankba feldolgozásra.

Az őssejt levétele, azaz az őssejt minta begyűjtése nemcsak természetes úton történő szüléskor lehetséges, császármetszéskor is elvégezhető. Természetesen a mintavétel a gyermek számára teljesen fájdalommentes, gyakorlatilag a gyermek világra jövetele és a köldökzsinór elvágása után történik. Maga a vér levétele abból a köldökzsinórszakaszból történik, ami még kapcsolatban van a méhlepénnyel.

Értelemszerűen a megadott számot az őssejt-levételt követően azonnal értesíteni kell, hogy a futárszolgálat azonnal elszállíthassa a sejtbankba a mintát.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>