Őssejtbank

Az őssejtbankok olyan speciális szolgáltatók, amelyek az őssejt levételtől kezdve a szállításon át, a minta feldolgozásáig, majd fagyasztásáig (azaz tárolásáig) valamennyi folyamati stádiumban a szolgálatára állnak a szerződőknek.

A szolgáltatás rendszerint online is megrendelhető a weboldalakról, valamint időpont kérésre is lehetőséget adnak az őssejtbankok weboldalai.

A szerződéshez szükség van szűrővizsgálatokra (Hepatitis-B, Hepatitis-C, HIV, CMV, Syphilis), amelyek azt a célt szolgálják, hogy az esetleges őssejt transzplantáció során ne jusson vírus vagy baktérium a beteg szervezetbe. Az őssejtbankok a terhesgondozás során végzett vizsgálatok eredményeit is elfogadják, de megoldható a szolgáltatóknál is a vizsgálatok elvégzése.

Rendszerint a szerződés kötéskor lehetőséget biztosítanak arra, hogy a megjelölt szerződéses idő (általában ez 20 év, de lehetséges 10 év is) ellenértékét (értsd szerződéses összeget) ne egy összegben, hanem részletekben fizesse ki a kismama és a kispapa. Illetve egészségpénztárakkal is szerződésben állnak, ami lehetőséget biztosít arra, hogy az egészségkártyán található virtuális pénz is felhasználható legyen őssejt tárolási célra.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>